2021-05-10 18:16:23• hírek • közlemény

Jön az Expo Industry Szatmár

Bura-Maksay István és Markos Tibor. Fotó: Szatmár.ro
Bura-Maksay István és Markos Tibor. Fotó: Szatmár.ro

Szatmár megye iparának legjelentősebb ágazatai mutatkozhatnak be és alakíthatnak ki új szakmai kapcsolatokat az Expo Industry Szatmár elnevezésű rendezvényen. Az eseményt augusztusban szervezi a Skyline Events, az érdekelt vállalkozások pedig már jelezhetik részvételi szándékukat.

Szatmárnémeti, illetve a megye ipara folyamatosan változott és bővült az elmúlt évtizedekben. Huszonöt évvel ezelőtt elindult egy új ipari trend, amely a bútor- és textilipar egykori vezető szerepét visszaszorítva új iparágak terjeszkedését tette lehetővé. Ma már azt látjuk, hogy az autóipari cégek vették át a vezető pozíciót, de például az élelmiszeripar is felfelé ívelő pályára lépett.


A térség több szempontból is nagy potenciált jelent a befektetők számára: a meglévő infrastruktúra, a határok közelsége, illetve a munkaerőpiaci helyzet is kedvező képet mutat. Így hát folyamatosan épülnek új ipari parkok és megyeszerte, a forgalmasabb útszakaszokon rendszeresen jelennek meg új vállalkozások. A helyi gazdaságot immár változatos területeken tevékenykedő cégek erősítik: a már említett autó-, élelmiszer- és textilipar, illetve bútorgyártás mellett hangsúlyosan jelen van a fémmegmunkálás, a cipőgyártás, a műanyagfeldolgozás, a zöldenergia előállítása, a nyílászárók gyártása, a dekor-termékek előállítása, az IT-szektor és számos egyéb innovatív vállalkozás.


Az Expo Industry Szatmár arra törekszik, hogy ezeket a cégeket felsorakoztassa, számukra bemutatkozási lehetőséget biztosítson, ugyanakkor segíteni kívánja a kapcsolódó iparágak közötti együttműködések, üzleti partnerségek kialakítását is. Mindezek mellett pedig állásbörze szervezésével igyekszik a munkaadók és munkavállalók számára is találkozási lehetőséget nyújtani.


Annak érdekében, hogy a rendezvény a lehető leghatékonyabban érhesse el célját, illetve, hogy a résztvevők és látogatók minél könnyebben átláthassák a kínálatot, a szervezők különböző zónákra osztják majd a helyszínt. A helyszínen felállított sátrak a következő ipari szektorokat fogják majd lefedni: autóipar, textilipar, bútorgyártás, energia-előállítás, IT-szektor, kreatív iparágak, szolgáltatások, termelés, fémmegmunkálás. Ezek mellett pedig egy VIP-sátor is várja majd az érdeklődőket, ahol szakmai előadásokra és tematikus beszélgetésekre is sor kerül.


Egy rendkívül fontos témát karoltunk fel, hiszen az ipar fejlődése és a megfelelő vállalkozói környezet biztosítása mindnyájunk közös érdeke, ugyanis ezek a cégek a térség prosperitását szavatolják. Bízunk benne, hogy az Expo Industry Szatmár egy olyan rendezvény lesz, amely a cégek számára eszköz tud lenni a kapcsolatépítésben és amelyet évről évre meg tudunk majd szervezni" - mondta Bura-Maksay István-Péter főszervező. 


A rendezvény helyszíne: Szatmárnémeti, Kossuth-kert 

Időpontja: 2021. augusztus 5-8. 

Hivatalos megnyitó: 2021. augusztus 5., 15 óra 

Mottója: Ipar 4.0 - itt van Szatmár megyében 

Az esemény egyik fő partnere: az Észak-nyugati Régióért Német-Román Gazdasági Egyesület (Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord Vest). 


A rendezvény a járványügyi helyzet szabályaival összhangban, a résztvevők számára biztonságos környezetben zajlik majd. Az érdeklődő vállalkozások az esemény főszervezőjétől, Bura-Maksay István-Pétertől a 0744 977 846 -es telefonszámon vagy a bura.istvan1975@gmail.com e-mail címen kérhetnek bővebb tájékoztatást. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: